torsdag 1 oktober 2009

Den här veckan har vi slutfört arbetet om Australien. Vi har fått redovisa ett djur för alla i klassen. Det har varit alla möjliga sorters djur, bl.a näbbdjur, myrpiggsvin, wombat och känguru. För att testa oss själva fick vi göra ett prov om Australien! Det blev bra resultat och många av oss fick alla rätt.


Nu har vi då börjat med Stormaktstiden. Vi har idag tittat på en film om Gustav II Adolfs uppväxt och liv. Han var Gustav Vasas barnbarn och vi kommer att fortsätta att jobba med det i några veckor.


På bilden har vi gjort sköldpaddor av papper. Alla har gjort olika mönster på ryggen, sköldpaddans rygg och inte barnens rygg. Vi har målat ryggen på sköldpaddan med olika nyanser av grön.Vi har fått klippa utt skölden och satt dit ben och huvud.


Nästa vecka har vi en liten tema vecka. Då ska vi jobba med luft. Vi kommer att göra experiment, luftballonger samt skriva en berättelse. Den kommer att heta "När jag flög luftballong". Berättelserna ska skrivas på MacBook. Att jobba med det här på MacBooks har vi beslutat pga att alla skriver mer på MacBook. Dessutom känns det roligare och lättare att redigera i texten.


Imorgon är det den 2 Oktober och vi kommer i 6s ha en fest för nära och kära.

Vi har alla bestämt vad som händer. Vi kommer bjuda på underhållning och lotteri. Mat och dessert serveras självklart.


Detta är skrivet av:

Vide och Alva

2 kommentarer:

  1. Jättesnygga sköldpaddor! Jag ser verkligen fram emot i morgon kväll!
    Karin (Jakobs mamma)

    SvaraRadera
  2. Tack för kalaset i går kväll!!
    God mat, bra vitsar (hmmm...?) och trevliga middagsgäster.

    Klass 6S gjorde ett himla bra jobb!

    // Ulf (Johans pappa)

    SvaraRadera