torsdag 19 november 2009






Hej !


I veckan har vi börjat med att läsa och jobba om Afrika. Vi har kollat på olika filmer om Afrika. Anna har också haft genom gångar och vi har antecknat. Vi har lärt oss om religion, djurriket, öknar, folkslag och sjöar. Vi i klassen tycker att det är roligt att jobba med Afrika. Vi har fått mycket beröm av Anna för att hon tycker att vi ställer bra frågor.

Vi har börjat på ett nytt kapitel i matten som handlar om statistik och där ska vi lära oss att läsa av stapeldiagram, linjediagram, cirkeldiagram och även rita diagram.






Vi i 6Shar börjat att hoppa hopprep på rasterna. Det har blivit en trend på skolan. I onsdags hoppade vi i ösregnet och vi sog ut som att vi hade simmat med kläderna på.






Vi har läst klart boken "Tusen gånger starkare". Det handlar om en flicka som hetter Singne och i hennes klass finns det uppdelade grupper som styrs av bland annat av Mimi. Lärarna har svårt att stoppa grupptrycken. I klassen börjar det en ny tjej som heter Saga, hon förändrar allt.

Anna har stannat och frågat om boken och vi fick resonera med en kompis. Det var kul att se vad alla tyckte. Vi i klasen tycker att boken är bra för att den är spännande och att det kan se ut så i framtiden.Vi har även satt upp en lapp i klassrummet där det står "Jag vill kunna välja vart jag ska ta vägen" det innebär att om man väljer att inte lyssna på lektionerna inte göra läxan. Eller om man gör läxan, sattsar på skolan, lyssnar på lektionen. Man väljer villken väg man vill ta.


Trevlig helg (:

Skrivit av: Amanda & Fanny



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar