torsdag 17 september 2009

v.38

Under en tid har vi jobbat om Australien. Vi har jobbat om landskapet, om olika djur som finns och korallreven. V.39 ska vi ha ett prov på sånt som vi har lärt oss. Vi har kollat på två filmer om Australien, en om hur människorna lever och en om djuren. Vi tycker att det har varit jätte kul att jobba med Oceanien.


På måndag får vi besök av MAC support som ska lära oss att använda MAC datorer som vi kommer att ha nytta av under det här skolåret. MAC support är en hjälp som lär ut hur man använder MAC datorer. Vi vet att det finns ett musikprogram som heter Garage band. Någon gång i oktober ska vi få ett trådlöst bredband så att vi kan använda datorerna på ett helt annat sätt. Det ska bli spännande.


I bilden har vi gjort lövtryck. Vi gick ut och tog tre-fyra olika löv sorter. Därefter tog vi fram vatten och tvål. Tvålen gör att färgen inte glider utan att den blir mer fast. Sen penslade vi över färg på bladen och sen tryckte vi det på ett papper. Här kan ni se våra fina bilder på våra löv.----->


I matten har vi börjat på ett nytt kapitel, det är Bråk. I år känns det mycket lättare bara för att vi jobbade mycket med det förra året.
Mvh Clarissa & Jakob

5 kommentarer:

  1. Hej, nu blir vi 3R avundsjuka, särskilt deras lärare...jag! Vi vill ju också jobba Mac:arna. Men vi får väl vänta på vår tur. Så fram till dess får vi nöja oss med att läsa på blogg om hur ni jobbar med dem.
    Lycka till!!!
    /Åsa

    SvaraRadera
  2. GarageBand är riktigt kul! ;)

    /Niclas

    SvaraRadera
  3. Hej 6S!
    Jättefina lövteckningar ni gjort.
    Det skall bli spännande att höra hur det går med Mac-arna. Kanske kan någon av er lära mig lite.
    Imorgon skall vi fortsätta med datorn i slöjden.
    Hälsningar Gunilla

    SvaraRadera
  4. Jätteroligt att läsa vad ni har gjort. Bra regler har ni också. Nu kan jag följa med lite även om jag jobbar i Stockholm.
    Karin Sundelin

    SvaraRadera