fredag 4 december 2009


Hej!
Vi i 6S och övriga klasser på skolan har samlat in julklappar till barn i Ukraina och Rumänien.
Vår skola har lämnat in ca 250 julklappar till Läkarmissionen. Det är jättebra för vi är ungefär 300 elever på skolan.

Vi har börjat med grupparbete om Afrika. Presentationen ska man göra på Mac-datorerna. Programmet vi använder heter Presentation/ Open Office. Redovisningen ska vara ca 5 min. Vi jobbar bla. med regnskog, malaria, savann och Nelson Mandela m.m. Det tycker vi är jätteskoj.

Den 14 december ska vi ha Lucia med 6R. Vi ska inte vara i idrottshallen utan i Bamba och ha Luciatåg. Vi har fått ett häfte med alla låtar som vi ska kunna utantill. Det är viktigt att alla funderar igenom vad man ska ha på sig, detta ska vara klart på tisdag. Har jag ett lusselinne eller tomtekläder? Efter Lucia ska vi ha lite pyssel och lussefika.


På bilden har vi målat fiskar som vi hänger upp på väggen. Dom ska vara i vattenfärg och konturerna ska vara i pastell. Bakgrunden ska vara i samma blå färg så dom passar ihop.

Nästa vecka är det prov, både i matte och i engelska. Vi fick hem ett gult papper i torsdags där det står vad vi har på engelskaprovet.
Matteprovet består av det vi gått igenom i matteboken, kapitel om Geometri och Statistik. Nu gäller det att komma ihåg hur man räknar ut arean på en triangel.

Trevlig helg!
önskar
Lina och Jonas

2 kommentarer:

  1. Hej alla i 6S!
    Jag tycker det är jätteroligt att läsa er blogg men jag har varit lite dålig med att skriva kommentarer. Jag ser verkligen fram emot att se ert lucia tåg och det blir spännande med en annan lokal. Jättefina fiskar!
    Trevlig helg önskar Gunilla

    SvaraRadera
  2. vi tycker fisken längst ner till höger är snyggast

    /alla föräldrarna

    SvaraRadera