fredag 5 mars 2010

v.9

Tjenare!

Denna veckan har vi haft matte prov, vi har fått tillbaka proven. Jaaaa! :-) Anna säger att vi har haft ett bra resultat. Matteprovet var på två sidor, en A-del och en B-del. B-delen var med textuppgifter som man var tvungen att visa hur man tänkte och hur man räkna ut uppgiften, där var de flesta uppgifter värda 2p. A-delen 1p. Sammanlagt kunde man ha 35 p, många hade över 30.

Vi har idag bytt platser till grupper sex om sex alltså 4 grupper.
De flesta är nöjda med de nya grupperingarna för det känns som man får mer yta i klassrummet.

På onsdag nästa vecka har vi engelskaprov(v 10). Vi har fått en stencil på det vi ska kunna. Anna säger att man ska dela upp allt så att man inte pluggar på för många olika saker kvällen innan provet.

Vi håller på att avsluta kapitel 3 i Nordamerika-arbetet. Dom flesta håller på att bli klara med kapitlet. Detta kapitel handlar om att man ska vara i Vancouver i fyra dagar. Man ska hitta på en orsak varför man är där te.x att en förälder ska sälja reklam till OS, eller möblerar OSbyn.mm.Andra är där för att t.ex träffa indianer eller titta på valar. När man skriver klart kapitlet på engelska så ska man skicka en bilaga via mailen till Anna. Då markerar hon det som är fel med en färg och skickar tillbaka mailet sen får man rätta det markerade själv och sen börjar mailandet fram och tillbaka. Ibland kan det ta lite tid för Anna, hon har 24 st att läsa igenom. Att göra på detta sätt tycker vi är bra för att då man mailat kan man fortsätta med något annat arbete, detta gör att man även kan arbeta hemma med svaret man fått. Men det detta sätt att jobba kräver att internet alltid fungerar!!

I veckan läste vi klart vår högläsningsbok "Vägen till himlen" av Deborah Ellis. En spännande, bra, sorglig berättelse som utspelas i Malawi.

Under veckan har vi spelat tre fotbollsmatcher, tyvärr förluster. Vi deppar inte ihop för detta. Vi peppade varandra, hade kul tillsammans och mötte lag som var något bättre.

Trevlig helg!
Önskar vi i 6S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar