fredag 5 februari 2010

Fredagen den 5:e februari

Idag då klockan var tio i åtta satt redan fem elever och arbetade med sitt arbete om Nordamerika vid sina MAC-datorer! Härligt att vara lärare! De flesta är otroligt engagerade. Alla har nu skrivit och presenterat sin fiktiva familj, letat fram var och hur man ska bo, sökt info om flygresan hur lång tid den tog och vad en biljett kostar. Här är några korta utdrag från olika berättelser.
"Huset där hemma ska vi hyra ut det kommande året.De flesta av våra möbler ska stanna i huset, för att lägenheten vi ska bo i är också möblerad.Mamma och pappa ville hyra ut huset för att då är det under uppsikt hela tiden och vi får lite pengar för hyran."

"Min mamma Sara jobbar på HM kontoret som designer hon har ett märke som heter SWEET SARA. Hon gör mest kvinnokläder. Hennes märke kanske inte är så känt men hon är jätte duktig. Hon har jobbat jätte länge och jätte hårt på en klänning. En dag så ringde hennes chef. Hon sa att hon gillade den senaste klänningen hon hade designat och erbjöd ett jobb i USA. Mamma sa att hon skulle tänka på det. Hela familjen satte sig vid bordet och diskuterade om vi skulle flytta till USA. Om vi flyttar till USA så måste vi gå i en amerikansk skola, jag tycker det värkar spännande."

Då eleverna är klara med veckans uppgift skickar de in sina kapitel till mig och får återkoppling. Återkopplingen får de först via mail och därefter går vi igenom det skrivna tillsammans.
Att söka fakta och information på nätet är inte lätt, men de är duktiga på att hjälpa varandra. Helt fantastiskt att se hur flera idag hittat skolor i "sitt" bostadsområde. Därefter har de sedan kunnat söka skolornas hemsida och läst på engelska om skolans aktiviteter etc.
Nästa veckas uppgift är att skriva ett brev till Sverige och där berätta om skolan, aktiviteter, något om staten och staden man bor i samt hitta en lämplig karta till detta.

Trevlig helg!
Anna
Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar